Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Prijave na konkurs za obuku pilota helikoptera produžene do 11. aprila

Izvor: RTRS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske produžilo je do 11. aprila rok za prijavu na konkurs za izbor do pet kandidata iz građanstva za upućivanje na četvorogodišnje školovanje i obuku za pilota helikoptera.

Obuka će biti sprovedena na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane Ministarstva odbrane Srbije, a riječ je o studijskom programu “Osnovne akademske studije Vojno vazduhoplovstvo – pilot helikoptera”.

Iz MUP-a je saopšteno da na konkursu mogu učestvovati kandidati koji ispunjavaju sve opšte i posebne uslove navedene u konkursu.

Prvi dio selekcije kandidata realizuje MUP Srpske, a drugi i treći će se vršiti na Vojnoj akademiji u Beogradu.

Selekcija će uključivati provjere znanja iz matematike i fizičkih sposobnosti kandidata, uz psihološku i medicinsko-zdravstvenu procjenu.

Konačni izbor kandidata koji će biti upućeni na školovanje utvrdiće MUP Srpske, a prijave se mogu dostavljati lično ili poštom na adresu – MUP Republike Srpske, Uprava za policijsku obuku Banjaluka, Bulevar vojvode Živojina Mišića broj 10-A.

Iz MUP-a su naveli da se nepotpune i neblagovremene prijave neće razmatrati, te da zainteresovani kandidati sve potrebne informacije mogu saznati na internet stranici Uprave za policijsku obuku www.education.muprs.org ili na broj telefona 051/333-606.

Filter 2019