Пријаве на конкурс за обуку пилота хеликоптера продужене до 11. априла

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске продужило је до 11. априла рок за пријаву на конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на четворогодишње школовање и обуку за пилота хеликоптера.

Обука ће бити спроведена на Војној академији Универзитета одбране Министарства одбране Србије, а ријеч је о студијском програму “Основне академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера”.

Из МУП-а је саопштено да на конкурсу могу учествовати кандидати који испуњавају све опште и посебне услове наведене у конкурсу.

Први дио селекције кандидата реализује МУП Српске, а други и трећи ће се вршити на Војној академији у Београду.

Селекција ће укључивати провјере знања из математике и физичких способности кандидата, уз психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврдиће МУП Српске, а пријаве се могу достављати лично или поштом на адресу – МУП Републике Српске, Управа за полицијску обуку Бањалука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А.

Из МУП-а су навели да се непотпуне и неблаговремене пријаве неће разматрати, те да заинтересовани кандидати све потребне информације могу сазнати на интернет страници Управе за полицијску обуку www.education.muprs.org или на број телефона 051/333-606.

Filter 2019