Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Премијерно изведена представа “Смрт и Бојана”

Извор: Срна

Глумци Студија за креативно писање, сценску продукцију и режију “Театролог” из Источног Сарајева вечерас су у препуној сали Културног центра Источно Ново Сарајево премијерно извели представу “Смрт и Бојана”, по комаду Зорана Тодоровића.

У представи играју Надежда Драшковић, Никола Шеховац, Немања Поповић и Будимирка Кењић.

Тодоровић је новинарима уочи представе рекао да ће, иако се представа бави проблемима који одувијек прате људе и њихове судбине, као што је суочавање са чином освете, али и опроста, туђег и властитог, публика имати прилику да види нешто ипак мало другачије.

– Студио `Тетаролог` се увијек бавио неком врстом комедије, а сада смо се одмакли од тог жанра. Ово је у суштини једна неоптерећена краћа представа са елементима, трилера, хорора, крими приче, али са неким неочекиваним обртима. Мислим да ће публици бити занимљиво – нагласио је Тодоровић.

Он је додао да су након премијере, у плану гостовања широм Републике Српске.

Глумац Никола Шеховац испричао је да у овом комаду игра Гаврила, човјека сумњиве прошлости који диктира читав ток представе.

 Није ми било тешко да уђем у лик. Са колегама сам се лако уиграо, с обзиром да се дружимо и мимо представе, тако да је харизма и енергија између нас константно присутна на сцени – навео је Шеховац.

Представу су подржали Министарство просвјете и културе Републике Српске, општина Источно Ново Сарајево, Матична библиотека Источно Сарајево, као и Културни центар Источно Ново Сарајево.

Први студио за креативно писање, сценску продукцију и режију “Театролог” из Источног Сарајева, који је са радом почео 2017. године, отворен је за сарадњу са свима који имају интересовање за књижевну и позоришну умјетност.

Раније су приредили књигу “Четири слике траже писца” и снимили збирку радио-драма “Четири слике траже слушаоца”, звучну књигу “Бајке у пољу сумрака” која се састоји од шест оригиналних прича чији су аутори полазници овог студија, а позоришној публици су се представили представама “Зла жена” и “Источно од краја”.

Filter 2019