Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Прва награда за туристички видео из БиХ на престижном фестивалу филма у Јапану

Извор: ФИЛТЕР

Туристички промотивни видео „Зашто Босна и Херцеговина може битти БРОЈ 1 туристичка дестинација на свијету“ бањалучанина Роберта Дацешина, авантуристе и путописца, и његовог сарадника Милана Бањца,  проглашен је најбољим туристичким филмским остварењем у категорији најбољих туристичких дестинација – земаља, на престижном Јапанском свјетском фестивалу туристичког филма одржаном 16-17. марта 2022. године на острву Јорон, на југу Јапана. 

Ову изузетну награду, у име добитника, лично је преузео специјални гост Фестивала, амбасадор Босне и Херцеговине (БиХ) у Јапану, др Синиша Берјан, који се уједно захвалио организаторима Фестивала и међународном жирију на изузетно позитивној евалуацији и вриједном признању за туристички промо видео из БиХ.  

Организатори Фестивала оцјенили су награђени туристички видео Роберта Дацешина веома високим оцјенама и пренијели амбасадору своје дивљење према туристичким атракцијама и природним љепотама наше земље. 

У такмичарком дијелу Фестивала учествовало је укупно 1542 видеа из бројних земаља свијета. То је уједно и највећи број примљених апликација у историји одржавања Фестивала. Прва фестивалска награда за БиХ туристички промо видео је од изузетног значаја узимајући у обзир број пристиглих апликација те изузетно строге критеријуме међународног жирија. 

Ово признање је већ други велики успјех туристичких промотера из БиХ обзиром да је на прошлогодишњем Фестивалу одржаном у граду Кјоту, старој престоници Јапана, туристички промотивни видео „Nothing much but much more“ Туристичке организације Републике Српске, освојио изузетну трећу награду у категорији најбољих туристичких дестинација – региона. 

У оквиру званичног програма Фестивала одржан је и посебан једночасовни форум посвећен туризму у БиХ који је изазвао велику пажњу учесника Фестивала, а главни учесници форума су били амбасадор Синиша Берјан и проф. Акихиро Кашима /Akihiro Kashima/, предсједник међународног жирија Фестивала. 

На позив амбасадора, еминентни јапански стручњаци из области туризма, потврдили су могућност скоре посјете Босни и Херцеговини, са циљем даље промоције регије.  

Због пандемије коронавируса, Фестивал, који је емитован широм свијета у преносу уживо, одржан на отвореном простору са лимитираним бројем учесника на самом мјесту догађаја.  

Јапански свјетски фестивал туристичког филма је официјелни члан Међународног комитета туристичких филмских фестивала. 

Филм погледајте ОВДЈЕ

Filter 2019