Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Пејушић ухапшен због убистава Милоша Остојића и Синише Милићевића

Извор: АТВ

Владан Пејушић, који је промијенио име у Мирко Вукмировић, на захтјев МУП-а Републике Српске, а по међународној потјерници, ухапшен је јуче у Новом Саду.

Пејушић се доводи у везу са убиствима Синише Милићевића – Тигра 2018. године и Милоша Остојића 2019. године у Источном Сарајеву.

Чланови породица убијених знали су за акцију МУП-а РС и Србије, а први су јуче обавјештени да је Пејушић ухапшен.

“Већ сам и раније говорио да је та нека сумња постојала. Моја породица и ја смо у својим изјавама од првог дана поменули Владана Пејушића јер је то једини човјек који је имао неки вербални сукоб са мојим сином”, рекао је Милошев отац Драган Остојић.

“То је тешка информација која дуго утиче на мене и моју породицу и надам се да ће ускоро доћи до судског епилога, да ће се коначно ријешити убиство мог покојног брата”, рекао је Синишин брат Славиша Милићевић.

На захтјев МУП-а РС, а по међународној потјерници, Мирко Вукмировић, односно Владан Пејушић, ухапшен је јуче, у јутарњим сатима.

У ПУ Источно Сарајево потврдили су хапшење као и то да је Пејушић користио други идентитет.

“Против тог лица Тужилаштво БиХ доставило је извјештај о почињеном кривичном дјелу због организованог криминала, као и због кривичног дјела тешког убиства, тако да очекујемо испоручење тог лица и против њега ће се у наредном периоду проводити поступак пред Судом БиХ”, изјавио је Бранимир Шеховац, начелник ПУ Источно Сарајево.

Владан Пејушић требао би бити испоручен БиХ у наредним данима. Породице Остојић и Милићевић очекују да ће одмах по изручењу кренути и судски поступак.

Filter 2019