Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Пале: За даривање крви пријављено 100 давалаца

Извор: Срна

На Палама се данас одазвало стотину добровољних давалаца крви у акцији организованој баш када су резерве при крају, рекла је предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић.

“Била је велика потрошња унутар саме Болнице Србија, не рачунајући крв коју смо слали у друге центре за наше суграђане”, навела је Пејићева.

Она је истакла да су организовали другу акцију на Палама, да је одзив добар, као и да је подршку дало и 20 припадника Оружаних снага БиХ.

Пејићева је захвалила свим добровољним даваоцима крви општине Пале и изразила задовољство због младих људи који долазе и први пут дају крв.

Шеф Службе трансфузије Болнице “Србија” Јелена Стојановић Лукић рекла је да су до сада узели око 60 јединица крви и да ће тај број сигурно бити већи будући да акција траје до 15.00 часова.

Лукићева је навела да се резерве крви веома брзо троше, али да број пријављених давалаца за ову акцију говори да на подручју Сарајевско-романијске регији расте свијест о значају добровољног давања крви.

Замјеник начелника општине Пале Срђан Бутулија рекао је да први пут даје крв, те да ће се убудуће одазивати оваквим акцијама и да ће локална заједница настојати да помогне рад Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

Filter 2019