Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Од сриједе прољећна температура

Извор: Срна

У Републици Српској од сриједе, 23. марта, температура ваздуха ће у свим крајевима прелазити 15 степени Целзијуса, рекао је Срни метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.

– Мраза ће бити све мање, односно изостаће у већини крајева, осим на планинама, али и тамо ће бити слаб – додао је Ковачић.

Он је навео да ће током викенда и прва два дана наредне седмице бити хладно и суво вријеме.

– Јутра ће бити хладна са мразем који ће бити изражен у планинама, а умјерен односно слаб у нижим крајевима, док ће на југу бити без мраза, а наслабији ће бити на крајњем сјеверу – каже Ковачић.

Према његовим ријечима, дневна температура ваздуха биће између пет и 10 степени, на сјеверу степен два више, а на југу и до 15 Целзијуса.

Ковачић каже да ће од сриједе, 23. марта, температура ваздуха често бити на крајњем сјеверу 20 степени или степен два виша.

Он је нагласио да ће се стабилне временске прилике задржати скоро до краја мјесеца са таквим температурама.

– Право прољеће и календарски, али и временски стиже у наше крајеве. Нешто више облака и промјену струјања очекујемо пред крај мјесеца између 26. и 27. марта, када ће у наше крајеве долазити ваздух са југа и југозапада и донијети нешто више облака – навео је Ковачић.

Он каже да крајем марта постоје услови за слабе повремене падавине, углавном у јужним крајевима, али да температурне карактеристике остају.

У недјељу, 20. марта, у 16.33, на сјеверној Земљиној полулопти наступиће прољеће.

Према прогнозама метеоролошког сервиса, очекује се да ће прољеће у Европи углавном бити топлије од просјека.

Filter 2019