Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Одборници усвојили извјештај о раду градоначелника

Извор: Срна, фото: Фото Васке

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас извјештај о раду градоначелника и Градске управе за прошлу годину.
Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је прихватио критике опозиције на његов рад, али да се од преузимања функције трудио да настави добре праксе које су утемељила претходна руководства.

Он је додао да је Градска управа додала и нову димензију која подразумијева већу отвореност града и већу сарадњу са свим нивоима власти.

Ћосић је рекао да су у протеклој години забиљежене бројне активности и посјете највиших званичника Републике Српске.

Он је истакао да је много тога урађено, али и да има доста планова међу којима је изградња тунела који би повезао општине Пале, Источно Ново Сарајево и Источну Илиџу.

Ћосић је рекао да је јуче објављен јавни позив за израду студије предизводљивости, а кинески партнер ће урадити студију изводљивости која би требала бити готова крајем љета и онда ће се знати да ли постоји модел финансирања овог пројекта.

“Сигуран сам да до реализације овог пројекта може доћи, али није реално очекивати да радови почну у наредне двије-три године”, навео је Ћосић и додао да ова кинеска компанија у Источном Сарајеву отвара своје сједиште.

Предсједник Скупштине града Бранко Kороман истакао је да изградња тунела има велики значај ако се узме у обзир повезивање Београда са Источним Сарајевом.

Он је напоменуо да град нема средства за изградњу тунела, али је важно да се чује шта је потреба града.

Kороман је навео да Скупштина града данас није усвојила извјештаје о раду Градске развојне агенције и Аграрног фонда, јер се троше велика средства за њихов рад, али то не значи да ће доћи до било каквих смјена.

Вршилац дужности директора градске Радио-телевизије Источно Сарајево Наташа Богдановић Трифковић рекла је да је Скупштина данас усвојила извјештај о раду и финансијском пословању ове медијске куће за 2021. годину и План пословања за ову годину.

Она је додала да је циљ Радио-телевизије Источно Сарајево, која покрива град и шест општина у његовом саставу, да се развија и регионално, јер сматрају да треба медијски више покрити источни дио Републике Српске.

Она је нагласила да ова медијска кућа има велику подршку града и општина у његовом саставу, као и Владе Републике Српске.

Директор Градске развојне агенције Младенка Пандуревић мишљења је да Скупштина града данас није усвојила извјештај о раду ове агенције за прошлу годину, јер је она члан СДС-а.

Она је нагласила да је Агенција по квалитету рада на другом мјесту од 14 развојних агенција у Републици Српској и да је, како каже, све радила у сагласности са градоначелником.

Одборник СДС-а Марко Сикима рекао је да су одборници ове странке били уздржани код изјашњавања о извјештају о раду градоначелника, јер се у извјештају помињу пројекти који, како каже, нису реални и оствариви.

Сикима је навео да су гласали против извјештаја о раду предузећа Директне инвестиције града Источно Сарајево које је власник 51 одсто предузећа “Мофас”, јер, како каже, ово предузеће нема могућности да покрене производњу у “Мофасу”.

Одборници су данас усвојили извјештај о раду за прошлу и план рада за ову годину Туристичке организације града Источно Сарајево и Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Filter 2019