Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

МУП Српске: Конкурс за школовање и обуку на Војној академији у Београду

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске расписало је јавни конкурс за избор до пет кандидата из грађанства за упућивање на четворогодишње школовање и обуку на Војној академији Универзитета одбране, Министарства одбране Србије, студијски програм: Основне академске студије Војно ваздухопловство – пилот хеликоптера.

– Право учешћа на конкурсу имају кандидати који испуњавају све опште и посебне услове који су наведени у конкурсу – наведено је у саопштењу МУП-а Српске.

Селекција и избор кандидата састоји се из три дијела:

– први дио селекције кандидата реализује МУП Српске,

– други и трећи дио селекције кандидата вршиће се на Војној академији у Београду. Селекција ће укључивати провјере знања из математике и провјеру физичких способности кандидата, те психолошку и медицинско-здравствену процјену.

Коначни избор кандидата који ће бити упућени на школовање утврђује МУП Српске.

Пријаве се могу достављати лично или путем поште на адресу: Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Управа за полицијску обуку, Бања Лука, Булевар војводе Живојина Мишића број 10-А. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Рок за пријаву је до 2. априла 2022. године.

Све потребне информације заинтересовани кандидати могу добити на интернет страници Управе за полицијску обуку (www.education.muprs.org) и на број телефона 051/333-606.

Filter 2019