Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

Лана Лубура и Вук Мичић најбољи спортисти Источне Илиџе

Извор: Срна

Чланови Џудо клуба “Фамос” Источно Сарајево Лана Лубура и Kлуба борилачких вјештина “Ратник” Источна Илиџа Вук Мичић проглашени су за најбоље спортисте општине Источна Илиџа за 2021. годину.
Захваливши Општинској управи за признање, Лубура је рекла новинарима да је протекла година, иако пуна изазова, за њу била веома успјешна, јер је на такмичењима на нивоу Републике Српске и БиХ освојила пет златних, двије сребрне и једну бронзану медаљу, а недавно је на Европском купу у Загребу заузела пето мјесто у својој категорији.

Лубура је нагласила да је од великих међународних такмичења ове године очекује Свјетско првенство и Олимпијада младих.

Мичић је рекао да му ово признање много значи и да му даје додатни мотив да још више тренира и остварује боље резултате.

Он је навео да је претходна година за њега била изузетно добра, с обзиром на то да је био првак БиХ и Републике Српске, а учествовао је и на Свјетском првенству у Пољској.

Признање за најуспјешнији спортски клуб припало је Џудо клубу “Фамос” из Источног Сарајева, најуспјешнији спортски радник је Реља Kовач из Kарате клуба “Игман” Источна Илиџа, а тренер Маријана Шеховац из Омладинског кошаркашког клуба /ОKK/ “Игман-Источна Илиџа”.

Шеховчева је рекла да у ОKK “Игман” тренира велики број дјечака и дјевојчица који се такмиче на бројним домаћим и међународним такмичењима, посебно издвојивши учешће младих дјевојака у Премијер лиги БиХ.

“Наши су циљеви да постигнемо још боље резултате у наредном периоду. Поносни смо на чињеницу да клуб у свакој селекцији има потенцијалне репрезентативце Републике Српске и БиХ”, истакла је Шеховчева.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је да су у протеклој години спортисти и спортски колективи остварили запажене резултате, те да је ово прилика да општина на још један начин посвети пажњу спорту, спортским радницима и свим људима.

“Ово је прилика да им још једном честитам и пожелим пуно спортске среће у изазовима који су пред њима. Оно што су урадили у протеклој години, упркос свим изазовима и проблемима, је нешто што је импресивно и нешто што крунишемо дођелом ових награда”, нагласио је Божовић.

За промоцију спорта и спортиста на подручју општине Источна Илиџа плакету је добио и новинар Марко Тешановић.

На данашњој церемонији изабрани су и најуспјешнији спортисти по гранама спорта, као и перспективни спортисти са подручја општине Источна Илиџа.

Filter 2019