Tue. May 17, 2022
ћирилица /латиница

Ко је ухапшени Александар Миљатовић, осумњичени за убиство Раденка Башића

Извор: Глас Српске

Александар Миљатовић ухапшен је у оквиру истраге убиства начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, незванично је потврђено “Гласу Српске”

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић потврдио је “Гласу Српске” да је ухапшени директни извршилац убиства Башића.

Миљатовић је осуђиван и 2008. године. У бањалучком Окружниом суду је добио 16 година робије због убиства Саше Илића Шпанца (31) које се десило 30. августа 2007. године на паркингу испред Клиничког центра у Бањалуци.

Миљатовић, који је до убиства Илића био неосуђиван, у потпуности је признао да је 30. августа 2007. године у касним вечерњим сатима, на паркингу Клиничког центра, убио Илића хицима из аутоматске пушке.

За ово убиство као саучесница била је оптужена и Јелена Тегел, али је Миљатовић преузео сву кривицу за злочин у покушају да извуче од одговорности своју дјевојку. Према оптужници у овом случају  Тегелова је намамила жртву Илића којег је позвала телефоном и уговорила “састанак”, Миљатовић га је чекао у засједи, а када се Илић довезао на договорено мјесто, Тегелова га је мобилним телефоном позвала да изађе из аута и прошета до ње.

Тада се иза Илића појавио Миљатовић и погодио га с три хица у леђа. Миљатовић је затим пришао Илићу којег је “овјерио” тако што је из непосредне близине испалио још један метак Илићу директно у потиљак. Након тога су Миљатовић и Тегелова беживотно тијело убацили у гепек Илићевог BMW-a  и одвезли се према насељу Бочац, гдје су са литице бацили леш у кањон ријеке Врбас, а затим се одвезли кући. Миљатовић је тужиоцима потврдио да му је Тегелова прије убиства, у неколико наврата показивала и поруке које је размјењивала и са другим момцима, не само са Шпанцем, са извјесним Младеном – који је у њеном мобилном имао додатак “алфа ромео”, затим Ћосићем и Зрилићем.

Како сазнаје “Глас Српске” другу ухапшену особу терете да је помагао Миљатовићу у припреми злочина и да је возио аутомобил са којим су се довезли и побјегли са лица мјеста.

Filter 2019