Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

KINA: Vrijeme će pokazati da smo na pravoj strani

Izvor: Tanjug

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji poručio je da će vrijeme pokazati da je Kina na pravoj strani istorije u vezi sa ukrajinskom krizom.

Ministar Vang je, kako prenosi Rojters, rekao da se Kina “uvijek zalagala za održavanje mira i suprotstavljanje ratu“, i da je njen stav uvijek bio “objektivan i pošten, i u skladu sa željama većine zemalja“.

– Vrijeme će pokazati da su kineski stavovi na pravoj strani istorije – naveo je Vang u saopštenju koje je objavilo njegovo ministarstvo.

On napominje da Kina nikada neće prihvatiti nikakvu spoljnu prinudu ili pritisak, i da se protivi bilo kakvim neosnovanim optužbama i sumnjičavostima prema Kini.

Vangovi komentari uslijedili su nakon video-poziva između američkog predsjednika Džoa Bajdena i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga u petak, tokom kojeg je Bajden upozorio Sija na posljedice, ako Peking pruži materijalnu podršku ruskom napadu na Ukrajinu.

Si je rekao Bajdenu da se rat u Ukrajini mora okončati što je prije moguće i pozvao zemlje NATO-a da vode dijalog sa Moskvom.


Filter 2019