Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

КИНА: Вријеме ће показати да смо на правој страни

Извор: Танјуг

Кинески министар спољних послова Ванг Ји поручио је да ће вријеме показати да је Кина на правој страни историје у вези са украјинском кризом.

Министар Ванг је, како преноси Ројтерс, рекао да се Кина “увијек залагала за одржавање мира и супротстављање рату“, и да је њен став увијек био “објективан и поштен, и у складу са жељама већине земаља“.

– Вријеме ће показати да су кинески ставови на правој страни историје – навео је Ванг у саопштењу које је објавило његово министарство.

Он напомиње да Кина никада неће прихватити никакву спољну принуду или притисак, и да се противи било каквим неоснованим оптужбама и сумњичавостима према Кини.

Вангови коментари услиједили су након видео-позива између америчког предсједника Џоа Бајдена и његовог кинеског колеге Си Ђинпинга у петак, током којег је Бајден упозорио Сија на посљедице, ако Пекинг пружи материјалну подршку руском нападу на Украјину.

Си је рекао Бајдену да се рат у Украјини мора окончати што је прије могуће и позвао земље НАТО-а да воде дијалог са Москвом.


Filter 2019