Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo u junu domaćin kvalifikacione biciklističke trke

Izvor: Srna

Grad Istočno Sarajevo i ove godine će biti domaćin Gran fondo kvalifikacione trke za Svjetsko prvenstvo u amaterskom biciklizmu, koja će biti održana 18. i 19. juna.

Tehnički direktor trke Saša Gajić rekao je da će 18. juna biti održana hronometarska trka, a 19. juna drumska koja se sastoji od jedne kraće i jedne duže trke.

Gajić je podsjetio da je prošle godine ova manifestacija prošla dobro i da su takmičari iz Istočnog Sarajeva ponijeli dobre utiske, zbog čega vjeruje da će i ove godine biti isto.

On je pozvao građane da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku manifestaciju.

Direktor trke Vladimir Kuvalja istakao je da se nastavlja tradicija razvoja biciklizma i promocija Istočnog Sarajeva i njegovih turističkih potencijala.

On je zahvalio gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću i njegovim saradnicima što su prepoznali važnost ovog događaja, jer trka privlači mnogo takmičara iz cijelog svijeta koji prenose lijepu sliku o ovom gradu.

Na pitanje novinara da li će zbog krize u Ukrajini učestvovati i biciklisti iz Rusije, Kuvalja je rekao da je na kongresu Evropske biciklističke unije dozvoljeno da učestvuju ruski i bjeloruski takmičari.

Kuvalja je podsjetio da je prošle godine u Istočnom Sarajevu održano Svjetsko amatersko biciklističko prvenstvo, što otvara vrata za organizovanje budućih takmičenja iz biciklizma, a i ostalih sportova.

“Grad Istočno Sarajevo već duže vrijeme radi na razvoju svog sporta i to nastavlja i dalje”, istakao je Kuvalja i zahvalio gradu, Jahorini, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, jer su ih podržali u svim aktivnostima.

Zamjenik gradonačelnika Slobodan Amović rekao je da je ova trka veoma značajna za razvoj grada i turizma, te da će i ove godine biti dobri domaćini.

Filter 2019