Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево у јуну домаћин квалификационе бициклистичке трке

Извор: Срна

Град Источно Сарајево и ове године ће бити домаћин Гран фондо квалификационе трке за Свјетско првенство у аматерском бициклизму, која ће бити одржана 18. и 19. јуна.

Технички директор трке Саша Гајић рекао је да ће 18. јуна бити одржана хронометарска трка, а 19. јуна друмска која се састоји од једне краће и једне дуже трке.

Гајић је подсјетио да је прошле године ова манифестација прошла добро и да су такмичари из Источног Сарајева понијели добре утиске, због чега вјерује да ће и ове године бити исто.

Он је позвао грађане да својим присуством увеличају ову спортску манифестацију.

Директор трке Владимир Куваља истакао је да се наставља традиција развоја бициклизма и промоција Источног Сарајева и његових туристичких потенцијала.

Он је захвалио градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу и његовим сарадницима што су препознали важност овог догађаја, јер трка привлачи много такмичара из цијелог свијета који преносе лијепу слику о овом граду.

На питање новинара да ли ће због кризе у Украјини учествовати и бициклисти из Русије, Куваља је рекао да је на конгресу Европске бициклистичке уније дозвољено да учествују руски и бјелоруски такмичари.

Куваља је подсјетио да је прошле године у Источном Сарајеву одржано Свјетско аматерско бициклистичко првенство, што отвара врата за организовање будућих такмичења из бициклизма, а и осталих спортова.

“Град Источно Сарајево већ дуже вријеме ради на развоју свог спорта и то наставља и даље”, истакао је Куваља и захвалио граду, Јахорини, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, јер су их подржали у свим активностима.

Замјеник градоначелника Слободан Амовић рекао је да је ова трка веома значајна за развој града и туризма, те да ће и ове године бити добри домаћини.

Filter 2019