Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

ISTOČNO SARAJEVO: Raspisan javni poziv za podršku poljoprivrednicima

Izvor: SRNA

Agrarni fond Istočnog Sarajeva raspisao je javni poziv za podršku poljoprivrednim proizvođačima sa područja ovog grada dodjelom rasada povrća za plasteničku proizvodnju i sadnog materijala za proizvodnju na otvorenom.

Pravo na dodjelu rasada povrća imaju poljoprivredni proizvođači sa područja Istočnog Sarajeva koji namjeravaju da se bave uzgojem povrća, saopšteno je iz Gradske uprave.

Agrarni fond Istočnog Sarajeva će dodijeliti sjemenske pakete namijenjene za proizvodnju na otvorenom licima koja raspolažu poljoprivrednim zemljištem minimalne površine 500 metara kvadratnih.

Sjemenski paket za proizvodnju na otvorenom sadrži 25 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma sjemenskog luka, po jedno pakovanje graška, boranije, pasulja i spanaća, te 10 kesica sjemena mrkve, peršuna, cvekle, salate i tikvica.

Korisnici koji se bave uzgojem paprike i paradajza u plasteniku od 100 metara kvadratnih moći će ostvariti pravo na dodjelu po 100 komada rasada paradajza i paprike.

Prednost će imati podnosioci zahtjeva koji ispunjavaju opšti kriterijum bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, kao i oni koji žive u domaćinstvu u kojem su svi punoljetni članovi nezaposleni ili lošeg materijalnog stanja, pripadaju porodicama iz socijalno ugroženih kategorija, imaju status porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida, samohrani roditelji, te osobe sa poteškoćama u razvoju ili žive u domaćinstvu u kojem jedan ili više članova imaju status lica sa poteškoćama u razvoju ili invaliditetom.

Prednost će imati podnosioci zahtjeva koji imaju prebivalište u ruralnim područjima, žene, mladi do 35 godina starosti i porodice sa četvoro i više djece.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana.

Filter 2019