Mon. May 16, 2022
ћирилица /латиница

Извјештај против Шешлије и Савића због сумње на злоупотребу службеног положаја

Извор: РТРС

Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијела је Окружном тужилаштву Источно Сарајево извјештај против директора Болнице “Србија” Небојше Шешлије и директора Крајина групе Ђорђа Савића, због сумње да су злопутријебили службени положај или овлаштења.

Сумњиче се да су искористили положај и договорили цијену медицинског уређаја за Болницу “Србија” у Источном Сарајеву, прије самог поступка јавне набавке, те тако нанијели штету болници у износу од 55.232КМ.

Прије двије године та болница купила је од “Крајина групе” апарат за дијагностиковање периферних, артеријских болести за 58.500 КМ које су биле донација ЈП “Путеви Републике Српске”, медији су писали да је тај апарат “Крајина група” купила за 3.226 КМ.

У изјави за РТРС Небојша Шешлија каже да је све радио у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.

– Процедура у вези набавке овог апарата урађена је у складу са Законом о јавним набавкама БиХ, сматрам да није било повреде овог закона и у случају да дође до судског епилога сматрам да ће се на суду доказати исправност мојих навода а позивам све институције да раде у складу са својим налозима – изјавио је Шешлија.

Filter 2019