Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Ивана Вулета најбољим скоком године одбранила свјетску титулу

Извор: РТС

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета освојила је злато на Свјетском првенству у Београду, најбољим скоком ове године – 7.06 и тако одбранила свејтску титулу освојену 2019. године у Бирмингему.

Ивана Вулета је остварила два циља која је поставила пред почетак Свјетског првенства у Београду – један је био да одбрани злато, а други да се приближи свом рекорду (7.24).

Најбоља српска атлетичарка никада није изгубила пред домаћом публиком, па је и сада била на висини задатка и, пред око 10.000 људи у престоници Србије, освојила свјетску титулу.

Вулета је одбранила злато освојено у Бирмингему 2019. године, најбољим скоком ове године – 7.06, који је остварила у четвртој серији.

Само пет исправних скокова је виђено у првој серији – међу десет такмичарки које су направиле преступ биле су и Ивана Вулета и Милица Гардашевић.

Кванеша Буркс је са 6.77 била најбоља у првој серији, Тифани Флин је скочила седам центиметара мање, а Рут Усоро је скочила 6.69.

Ивана је у другој серији преузела прво мјесто скоком од 6.89, најбољим скоком ове године.

Милица Гардашевић је поново преступила, а на друго мјесто се пробила Тифани Флин, скоком од 6.78.

У трећој серији је Ивана далеко скочила, али је направила преступ, док је Милица Гардашевић скочила 6.59.

Бруме и Уген су заблистале у трећој серији, па је Нигеријка дошла до другог мјеста скоком 6.85, а Уген из Велике Британије до трећег са 6.82.

“Арена” је прокључала послије четврте серије, када је Ивана Вулета скочила 7.06! Поправила је резултат из друге серије и зацементирала прву позицију, што није могао да поквари ни преступ у петој серији.

Сребро је освојила Ниегеријка Есе Брум скоком од 6.85, а бронзана медаља припала је Лорејн Уген из Велике Британије резултатом 6.82.

Filter 2019