Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Додик: Укидање ПДВ-а на животне намирнице коштало би буџет РС 111 милиона КМ

Извор: Независне новине, фото: Дражан Поздеровић

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао је да ће приједлог те партије и Владе Републике Српске бити да се на храну, млијеко и остале животне намирнице укине стопа ПДВ, што би по рачуници буџет Српске коштало 111 милиона КМ.

“То би трајало до краја године”, рекао је Додик додајући да је СНСД за укидање акциза на нафту и нафтне деривате али на мјесечном нивоу.

По основу укидања акциза буџет би по мјесечном нивоу губио 17, 6 милиона КМ.

“Важно је да се о томе изјасни Народна скупштина Републике Српске и биће усвојени закључци који ће бити обавезни за све”, рекао је Додик додајући да није било потребе јуче сазивати сједницу Дома народа Парламента БиХ.

Он је подсјетио на закључак НС РС који каже да су сви обавезни достављати информације и материјале НС РС.

Како је рекао мјере које су предложили значајно ће утицати на кућне буџете, истовремено истичући да ће бити потребно вријеме да се укине стопа ПДВ.

“Мислим да нулта стопа на лијекове све типове брашна, млијеко, со, шећер, садни материјал, уље, храна за бебе да ће то значајно утицати на животни стандард породица и појединаца”, рекао је Додик.

Он је рекао да ће се због ових мјера када се уведу морати радити ребаланс буџета јер се ради о значајном губитку прихода, преносе Независне.

Filter 2019