Sun. May 22, 2022
ћирилица /latinica

Dodik i Medićeva o statusu Srba zaposlenih na BHRT-u

Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa direktorom programa BH Radija jedan Pejkom Medić o statusu novinara i svih zaposlenih iz Republike Srpske u ovoj medijskoj kući.

Srpski član Predsjedništva je naglasio da je jučerašnji cjelodnevni program emitovan na BHT-u jednostran, apsolutno sraman i usmjeren protiv srpskog naroda naročito imajući u vidu da ovaj program nije realizovan u okviru Informativnog programa niti uz saglasnost članova Kolegijuma BHT-a.

Medićeva je upoznala srpskog člana Predsjedništva o nacionalnom disbalansu od osnivanja BHRT-a, statusu zaposlenih iz Republike Srpske i pritiscima kojima su izloženi.

Dodik je rekao da će tražiti da oni koji su odobrili i učestvovali u realizaciji takvog programa na javnom servisu snose odgovornost za to, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Upravni odbor BHRT-a, prema Zakonu o Javnom RTV servisu BiH, zastupa i štiti interese javnosti u pogledu radio i televizijskih programa. Jučerašnjim programom posvećenim tzv. “danu nezavisnosti” interes javnosti Republike Srpske nije bio zastupljen na odgovarajući način.

Dodik je podsjetio da je BHRT javni servis i da mora da odražava interes svih naroda u BiH jer njegovo funkcionisanje finansiraju i Srbi iz Republike Srpske

Filter 2019