Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

Додик и Медићева о статусу Срба запослених на БХРТ-у

Извор: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са директором програма БХ Радија један Пејком Медић о статусу новинара и свих запослених из Републике Српске у овој медијској кући.

Српски члан Предсједништва је нагласио да је јучерашњи цјелодневни програм емитован на БХТ-у једностран, апсолутно сраман и усмјерен против српског народа нарочито имајући у виду да овај програм није реализован у оквиру Информативног програма нити уз сагласност чланова Колегијума БХТ-а.

Медићева је упознала српског члана Предсједништва о националном дисбалансу од оснивања БХРТ-а, статусу запослених из Републике Српске и притисцима којима су изложени.

Додик је рекао да ће тражити да они који су одобрили и учествовали у реализацији таквог програма на јавном сервису сносе одговорност за то, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Управни одбор БХРТ-а, према Закону о Јавном РТВ сервису БиХ, заступа и штити интересе јавности у погледу радио и телевизијских програма. Јучерашњим програмом посвећеним тзв. “дану независности” интерес јавности Републике Српске није био заступљен на одговарајући начин.

Додик је подсјетио да је БХРТ јавни сервис и да мора да одражава интерес свих народа у БиХ јер његово функционисање финансирају и Срби из Републике Српске

Filter 2019