Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Детаљи акције „Посредник“: Ухапшени осумњичени да су за 200-300 евра издавали лажне потврде о вакцинацији

Извор: Глас Српске

Полиција је јутрос осам ухапшених у акцији „Посредник“ предала у Тужилаштва Кантона Сарајево, а терете их за више кривичних дјела, односно издавање и продају фалсификованих потврда о вакцинацији на подручју два кантона.

Портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић рекла је за портал Кликс да ће осумњичени бити задржани 24 часа, а у том периоду ће поступајући тужилац одлучити од даљим мјерама.

Ухапшене особе су, између осталог, осумњичене да су се у протеклом периоду удружиле у групу и за износ од 200 до 300 евра посредством службене особе у Дому здравља Кантона Сарајево обезбјеђивале издавање лажних потврда о вакцинацији на подручју Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона.

Међу ухапшенима су радници здравствених установа у ова два кантона.

Кликс наводи да су међу њима и запослени у Дому здравља Кантона Сарајево и Општој болници у Сарајеву.

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су, у склопу оперативне акције „Посредник” на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Високог и Брезе ухапсили девет људи и претресли стамбене и помоћне објекте и покретне ствари на 13 локација.

Приликом претреса су откривени и привремено одузети већи број ковид потврда и ПЦР тестова као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена кривична дјела.

Filter 2019