Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Владимир Кецмановић и Дејан Стојиљковић у Источном Сарајеву

Извор: ФИЛТЕР

Матична библиотека Источно Сарајево организује Књижевни сусрет са писцима Дејаном Стојиљковићем и Владимиром Кецмановићем.

Књижевни сусрет одржаће се у четвртак, 7. априла, од 19.00 часова у сали Културног центра Источно Ново Сарајево.

Кецмановић и Стојиљковић заједно су написали трилогију “Немањићи” и “Каинов ожиљак” и аутори су бројних сценарија за телевизијске серије које су снимљене протеклих година.

Дејан Стојиљковић, прозни и драмски писац, филмски и стрип сценариста, један је од најчитанијих савремених српских писаца. За свој прозни рад добио је Андрићеву награду и награду “Милош Црњански”. Роман “Константиново раскршће” био је најчитанија књига у јавним библиотекама у Србији у 2010. Проза му је превођена на руски, енглески, грчки, словачки, македонски, словеначки, италијански, кинески и француски.

Владимир Кецмановић, писац, колумниста, сценариста и главни и одгоборни уредник Културно-уметничког програма РТС-а, добитник је стипенције Фондације “Борислав Пекић” и награда “Бранко Ћопић”, “Меша Селимовић”, “Hit libris”, “Витез српске књижевности”, “Печат времена”, “Перо Деспота Стефана”, као и Андрићеве награде за причу “Ратне игре” из збирке “Као у соби са огледалима”. Његове књиге преведене су на енглески, француски, њемачки, украјински, мађарски и румунски језик. Нека од прозних остварења доживјела су више филмских, позоришних и драмских адаптација.

Filter 2019