Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Apel ED Pale: Ne paliti vatru u blizini elektro vodova, stubova, dalekovoda i šuma

Izvor: FILTER

Elektrodistribucija Pale apeluje na građane da tokom obavljanja proljećnih radova na uređenju zemljišta ne pale vatru ili vrše spaljivanje niskog rastinja u blizini elektro vodova, stubova i dalekovoda, ali i šuma i drugih mjesta. Napominju da usljed nekontrolisanog širenja vatre može doći do požara koji za posljedicu mogu imati ne samo prekide u isporuci električne enegrije, već mogu ugroziti i ljudske živote i imovinu.

“U proteklim danima povećan je broj intervencija terenskih jedinica i fizičkih lokacija preduzeća na otklanjanju šteta prouzrokovanih ovim aktivnostima, zbog kojih je u pojedinim dijelovima na području koje snabdijeva Elektrodistribucija Pale došlo do višečasovnih prekida u isporuci električnom energijom i velikih šteta na elektro vodovima i instalacijama”, navodi se u apelu Elektrodistribucije Pale.

Podsjećamo, Zakonom o zaštiti od požara koji je stupio na snagu u novembru 2019. godine, kao jedna od obaveznih mjera zaštite požara zabranjeno je paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanja svih neophodnih radnji s ciljem sprečavanja širenja vatre.

“U cilju zaštite bezbjednosti naših građana i njihove imovine, apelujemo na sve građane da se pridržavaju ove zakonske obaveze, jer samo svjesnim ponašanjem i brigom za okolinu možemo smanjiti nastajanje takvih požara”, navode iz Elektrodistribucije.

Filter 2019