Thu. May 19, 2022
ћирилица /латиница

Апел ЕД Пале: Не палити ватру у близини електро водова, стубова, далековода и шума

Извор: ФИЛТЕР

Електродистрибуција Пале апелује на грађане да током обављања прољећних радова на уређењу земљишта не пале ватру или врше спаљивање ниског растиња у близини електро водова, стубова и далековода, али и шума и других мјеста. Напомињу да усљед неконтролисаног ширења ватре може доћи до пожара који за посљедицу могу имати не само прекиде у испоруци електричне енегрије, већ могу угрозити и људске животе и имовину.

“У протеклим данима повећан је број интервенција теренских јединица и физичких локација предузећа на отклањању штета проузрокованих овим активностима, због којих је у појединим дијеловима на подручју које снабдијева Електродистрибуција Пале дошло до вишечасовних прекида у испоруци електричном енергијом и великих штета на електро водовима и инсталацијама”, наводи се у апелу Електродистрибуције Пале.

Подсјећамо, Законом о заштити од пожара који је ступио на снагу у новембру 2019. године, као једна од обавезних мјера заштите пожара забрањено је паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и предузимања свих неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре.

“У циљу заштите безбједности наших грађана и њихове имовине, апелујемо на све грађане да се придржавају ове законске обавезе, јер само свјесним понашањем и бригом за околину можемо смањити настајање таквих пожара”, наводе из Електродистрибуције.

Filter 2019