Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Акција даривања крви поводом Дана полиције

Извор: Срна

Четрдесетак припадника Полицијске управе Источно Сарајево дароваће крв у Болници “Србија” током четвородневне акције поводом обиљежавања 4. априла – Дана полиције Републике Српске.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Kушић рекао је новинарима да припадници Управе на овај начин исказују висок степен професионалности и хуманости, због чега ће драгоцјену течност добити они којима је заиста потребна.

“У оквиру обиљежавања 30 година постојања Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, припадници Полицијске управе Источно Сарајево спровешће низ активности. Биће положени вијенци на сва спомен-обиљежја припадницима МУП-а Српске, организоваћемо пријем за породице погинулих припадника МУП-а, дане отворених врата и друго”, напоменуо је Kушић.

Љекар у Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске Слађана Марјановић рекла је да је данас почела акција добровољног давања крви припадника Полицијске управе Источно Сарајево, који то редовно чине, на чему им је захвалила.

Она је нагласила да је тренутно стање са залихама крви задовољавајуће и да успијевају да испрате потребе Болнице “Србија” у Источном Сарајеву, али се увијек труде да има што више давалаца и да анимирају младе да дају крв.

“Kрви никад није доста и никада се не зна какве ће бити потребе за овом драгоцјеном течношћу”, истакла је Марјановићева.

Filter 2019