Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Активно више пожара у Херцеговини, ватрогасци имали десетине интервенција широм Српске

Извор: Срна

У Сарајевско-романијској и горњодринској регији у протекла 24 часа ватрогасци су угасили укупно 15 пожара, од којих један шумски на подручју општине Фоча, подаци су Подручног одјељења цивилне заштите Соколац.

Припадници Ватогасног одјељења Соколац јуче су угасили четири пожара, у којима је углавном горјела сува трава у насељима Мајдани и Брезјак, те селима Кула и Бјелосављевићи.

Према подацима Центра за обавјештавање Подручног одјељења цивилне заштите Соколац, на подручју Пала ватрогасци су интервенисали четири пута, у Источном Новом Сарајеву и Фоче по два и по једном на подручју Рогатице, Вишеграда и Чајнича.

Шумски пожари у селу Патковина и Горња Брда, у општини Фоча, угашени су јуче.

Ватрогасци су јуче имали двије интервенције и на подручју општине Источно Ново Сарајево и по једну у Рогатици, Вишеграду и Чајничу.

На подручју Требиња, Гацка, Невесиња и Билеће активно је више пожара који не пријете имовини, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

На подручју Требиња активан је само пожар код Богојевић Села на Зупцима, а у току јучерашњег дана угашена су и четири мања пожара код села Бравеник, Подстрашевица, Тули и у близини Требиња на Студенцу.

Потрошачи који се напајају преко трафостанице “Луч два” због радова неће имати струју од десет до 12 часова.

На подручју Гацка од кућа је одбијен пожар код села Драмешина, гдје горе ниско растиње и шума. Пожар на линији Сливља-Полице гасе ватрогасци и не пријети имовини.

На подручју Невесиња пожар шуме и ниског растиња код села Рогаче је активан и не пријети имовини. Један крак овог пожара креће се према селу Лукавац, а други према селу Сато.

Пожар код села Јарчиште активан је и одбијен од кућа, а шумски пожар на линији Гребак-Змијанци-Буквица гори на површини од око 30 дунума.

Велики пожар код села Биоград захватио је око 1.500 дунума. У овом пожару је оштећена и једна напуштена кућа, док је пожар шуме код Доњих Брежина угашен.

Код села Сопиља реактивирао се пожар шуме и ниског растиња на великој површини.

Filter 2019