Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Шеранић: Апел грађанима да не оклијевају са вакцинацијом

Извор: СРНА

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић апеловао је на грађане да не оклијевају са вакцинацијом и позвао их да вјерују у науку и струку.

Шеранић је истакао да је поносан што је Република Српска обезбиједила грађанима бесплатне, доступне, безбједне и ефикасне вакцине против вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

“Поносан сам на све оне људе који су се вакцинисали, али и на оне који ће се вакцинисати, јер сви они нам омогућују да што прије видимо крај пандемији”, нагласио је Шеранић.

Он је навео да што више људи буде на вакциналним пунктовима, то ће се сви моћи вратити на “старо нормално” и живјети без одређених ограничења и обавеза, од којих су се грађани, разумљиво, и уморили.

“Позивам, прије свега, млађу популацију да вјерују у науку и струку и да се вакцинишу, јер наука и струка је увијек омогућавала да превентивно дјелујемо на све заразне болести које су нас дотицале кроз историју. То ће се засигурно десити и са вирусом корона”, изјавио је Шеранић поводом годину дана од почетка процеса вакцинације против ковида 19.

Он је позвао грађане да искористе могућности које су им и даље на располагању широм Републике Српске, да се вакцинишу против вируса корона и тако заштите и своје здравље.

Шеранић истиче да је поносан и на све здравствене раднике који су у протекле двије године радили на ковид одјељењима и пружали грађанима здравствену заштиту, али и на све запослене у здравственом систему који су од 12. фебруара прошле године ангажовани на вакцинацији становништва.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, од почетка процеса вакцинације против ковида 19 у Српској, здравственим установама је испоручено 370.284 дозе вакцина које се дају као прва доза вакцинације, 315.249 доза које се даје као друга доза вакцинације и 70.206 доза које се дају као трећа доза вакцинације.

Шеранић подсјећа да Република Српска на располагању има довољно вакцина више произвођача, те да се грађани, без заказивања, могу вакцинисати у својим домовима здравља, као и Институту за јавно здравство, у складу са њиховим плановима и распоредима.

Filter 2019