У Српској 67 новозаражених, преминуло седам особа

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 287 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 67 особа.

Ради се о 32 мушкарца и 35 жена од којих је девет млађе, 39 средње и 19 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Бањалуке, осам из Требиња, седам из Бијељине, по три особе су из Добоја и Мркоњић Града, по двије из Билеће, Зворника, Козарске Дубице, Модриче, Приједора, Сокоца и Шипова и по једна особа је из Вишеграда, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Лакташа, Новог Горажда, Осмака, Пала, Рибника, Рудог, Српца, Теслића, Угљевика, Фоче и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева. Ради се о три мушкарца и четири жене старије животне доби, од којих су по двије особе из Добоја и Зворника и по једна особа из Дервенте, Лакташа и Станара.

До сада су у Републици Српској потврђена 111.173 случаја вируса корона, а преминула је укупно 6.261 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 414.002 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 245, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 111, а у осталим болницама 134. На респиратору су 34 особе, 23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 11 у осталим болницама.

Filter 2019