Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Тунел историјски пројекат за Источно Сарајево

Извор: Срна

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и представници кинеске компаније “Синхидро” потписали су данас меморандум о сарадњи на реализацији будућег тунелског повезивања општина у саставу града, саопштено је из Градске службе за информисање.

Ријеч је о меморандуму који подразумијева наставак сарадње на реализацији пројекта тунелског повезивања Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе с Палама, што би у потпуности саобраћајно увезало град Источно Сарајево.

“Меморандум нас обавезује да као Градска управа финансирамо израду предстудије изводљивости за овај пројекат, за шта смо већ нашли партнере у оквиру Грађевинског факултета Универзитета у Сарајеву и Института за саобраћај”, рекао је градоначелник. Додао је да ће све процедуре у вези са обављањем овог посла бити завршене у наредним данима.

Ћосић је нагласио да су се кинески партнери обавезали да ће израдити студију изводљивости за овај пројекат, након израде предстудије која би требало да буде завршена у периоду од два мјесеца.

“Уколико се предстудијом и студијом покажу финансијска, односно, инвестициона оправданост, сигурни смо да ћемо наћи модел за реализацију овог изузетно значајног пројекта”, рекао је Ћосић. Нагласио је да је ријеч о историјском пројекту за Источно Сарајево.

Filter 2019