Сјећате ли се 04. фебруара 2012? Све је те суботе било затрпано снијегом

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

У Источном Сарајеву је тог јутра већина улица била непроходна. Све је те суботе било затрпано снијегом а рачшишћавање је трајало данима

На данашњи дан, прије десет година, висина снијега у нашем граду мјерила се метрима.

Јак снијег почео је падати дан раније а рано јутро обиљежиле су вијести о обрушеној лавини на путу Сарајево – Фоча те блокади у Крупцу у којој се нашло пет особа. Они су ноћ провели у аутомобилима.

Већина градских општина прогласила је стања природне непогоде, постојећа механизација за чишћење путева није била довољна.

Штабови Цивилне заштите били су у сталном засједању. Укључиле су се све надлежне службе, радници јавних предузећа и грађани. У Источно Сарајево је два дана касније упућена и механизација из Лакташа како би се сви путеви очистили.

Тежина снијега је проузроковале урушавање крова на спортској дворани на подручју општине Источно Ново Сарајево, као и на фискултурној сали у Трнову.

Данима је магистрални пут ка Трнову био непроходан, као и локални путеви према десетинама села на подручју Сарајевско-романијске регије.

Било је материјалне штете на објектима, али и велике солидарности међу комшијама. Организована су заједничка чишћења улица, скидање снијега са кровова кућа и зграда.

Источно Сарајево, 04.02.2012.

Спасовданска улица
Паркинг код зграде Дејтон
Улица Стефана Немање
Filter 2019