Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Соколац: Уручени кључеви за 64 стана

Извор: Срна

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и начелник општине Соколац Милован Бјелица уручили су кључеве за 64 стана у два објекта на Сокоцу за лица која су корисници алтернативних видова смјештаја у овој локалној заједници.

Обраћајући се будућим станарима, Додик је оцијенио да је ово велики успјех цијеле Републике Српске.

“Могу мислити кроз шта сте прошли, али ево дочекали сте. Република Српска је увијек уз свој народ”, рекао је Додик.

Додик је најавио да ће у општини Соколац бити изграђено још 50 станова.

Укупна вриједност радова је већа од 4.000.000 KМ. Захваљујући донацији међународних организација станови су опремљени основним намјештајем и кућиним апаратима.

Изградња ова два објекта финансирана је из кредитних средстава Развојне банке Савјета Европе, укупне вриједности веће од 2,4 милиона KМ.

Бјелица је нагласио да је реализација овог пројекта на Сокоцу трајала скоро десет година.

Он је захвалио ресорном министарству и Влади Срспке, ресорном министарству у Савјету министара, те вршиоцу дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давору Чордашу за подршку у реализацији овог пројекта.

Свечаном чину подјеле кључева на Сокоцу присуствовали су министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић, в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, те представници политичког и привредног живота општине Соколац.

Filter 2019