Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Симић: За Русију рат није опција

Извор: РТРС

Представници Руске Федерације су безброј пута поновили да рат није опција. Само уколико украјинска страна изврши агресију на ове области, биће принуђени да заштите своје грађане, истакао је за РТРС новинар Данијел Симић. Он се тренутно налази у Ростовској области, која граничи са Доњецком Републиком.

– Имам информације да су локалне полицијске снаге Доњецке Републике добиле наређење да задуже аутоматско наоружање, прије свега да се кроз вал избјеглица не би провукле неке терористичке диверзантске јединице и вршиле диверзије по Ростовској области – нагласио је Симић.

Он је додао да је током цијелог дана на простору предграђа Доњецка долазило до артиљеријских напада на положаје Армије Доњецке народне републике.

– Данас у току дана дошло је до напада дроном самоубицом на аутомобил команданта милиције. Послије тога предсједник Доњецке Републике је издао наређење да се становништво евакуише, а ту се мисли на цивилно становништво, жене, дјецу и старце. Притом је и предсједник Русије, Владимир Путин наредио да Ростовска област све припреми за примање избјеглица које се евакуишу из зоне борбених дејстава, и да им се пружи једнократна помоћ од 10.000 рубљи по човјеку – додао је Симић.

Filter 2019