Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Proljetna škola programiranja u SŠ “28. juni”

Izvor: FILTER

Iz Srednje škole “28. juni” obavještavaju osnovce koji pohađaju 8. i 9. razred da se mogu prijaviti u školu programiranja.

“Projektom „SSD za brzo učenje“ projektni tim u sastavu Dušan Perić, Nikola Orašanin, Stefan Taušan, Filip Petrović i profesor grupe predmeta elektrotehnike Mileva Mirović Tanić, uz pomoć psihologa Renate Tešić, obezbijedili su sredstva za nabavku 31 poluprovodničkog diska. Time su obezbijedili zamjenu starih, čvrstih diskova (HDD), sa novim i efikasnijim poluprovidničkim diskovima (SSD)”, navode iz SŠ “28. juni”.

Nakon održanih pokaznih časova zamjene čvrstih diskova, efikasnijim, poluprovodničkim diskovima i instalacijom operativnih sistema na 31 računar, projektni tim organizuje Proljetnu školu programiranja za učenike 8. i 9. razreda osnovnih škola. 

Planirano je da se časovi održavaju u poslijepodnevnim satima i to u periodu 21. februara do 21. marta, u računarskim kabinetima Srednje škole “28. juni”. 

Polaznici Proljetne škole programiranja će usvojiti sljedeća znanja:

  • osnove dizajniranja algoritama,
  • rješavanje kompjuterskih problema,
  • osnovne pojmove i načine programiranja u programskom jeziku C++,
  • rješavanje lakih i srednje teških matematičkih i logičkih problema koristeći C++,
  • praktična primjena stečenih znanja na Arduino programabilnim modulima.

Prijaviti se možete na broj telefona 066/546-749 ili na imejl adresu pericdusan6@gmail.com, kontakt osoba Dušan Perić, najkasnije do nedjelje 20. februara. O rasporedu predavanja polaznici će biti blagovremeno obaviješteni.

Ovaj projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik putem Zajednice za aktivizam i preduzetništvo mladih lonac.pro, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini i Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019