Sun. May 22, 2022
ћирилица /латиница

Прољетна школа програмирања у СШ “28. јуни”

Извор: ФИЛТЕР

Из Средње школе “28. јуни” обавјештавају основце који похађају 8. и 9. разред да се могу пријавити у школу програмирања.

“Пројектом „SSD за брзо учење“ пројектни тим у саставу Душан Перић, Никола Орашанин, Стефан Таушан, Филип Петровић и професор групе предмета електротехнике Милева Мировић Танић, уз помоћ психолога Ренате Тешић, обезбиједили су средства за набавку 31 полупроводничког диска. Тиме су обезбиједили замјену старих, чврстих дискова (HDD), са новим и ефикаснијим полупровидничким дисковима (SSD)”, наводе из СШ “28. јуни”.

Након одржаних показних часова замјене чврстих дискова, ефикаснијим, полупроводничким дисковима и инсталацијом оперативних система на 31 рачунар, пројектни тим организује Прољетну школу програмирања за ученике 8. и 9. разреда основних школа. 

Планирано је да се часови одржавају у послијеподневним сатима и то у периоду 21. фебруара до 21. марта, у рачунарским кабинетима Средње школе “28. јуни”. 

Полазници Прољетне школе програмирања ће усвојити сљедећа знања:

  • основе дизајнирања алгоритама,
  • рјешавање компјутерских проблема,
  • основне појмове и начине програмирања у програмском језику C++,
  • рјешавање лаких и средње тешких математичких и логичких проблема користећи C++,
  • практична примјена стечених знања на Arduino програмабилним модулима.

Пријавити се можете на број телефона 066/546-749 или на имејл адресу pericdusan6@gmail.com, контакт особа Душан Перић, најкасније до недјеље 20. фебруара. О распореду предавања полазници ће бити благовремено обавијештени.

Овај пројекат је подржан од стране Фондације Мозаик путем Заједнице за активизам и предузетништво младих lonac.pro, уз финансијску подршку Владе Швајцарске и Амбасаде Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини и Општине Источно Ново Сарајево.

Filter 2019