Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Princ Filip i princeza Danica Karađorđević u posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo

Izvor: FILTER

Princ Filip i princeza Danica Karađorđević boravili su danas u posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić i zamjenik načelnika Aleksandar Kostović dočekali su članove porodice Karađorđević, princa Filipa i princezu Danicu, te njihovog sina Stefana.

Jovančić i Kostović Karađorđeviće su upoznali o istoriji i nastanku opštine Istočno Novo Sarajevo, njenom razvoju i funkcionisanju.

“Jovančić je na početku posjete poželio srdačnu dobrodošlicu gostima, te istakao da je velika čast i privilegija ugostiti srpsku kraljevsku porodicu”, navodi se u saopštenju iz Opštine.

Kostović je, kako se dalje navodi, porodicu Karađorđević upoznao sa činjenicom koja se prećutkuje a to je da je Sarajevsko pozorište jedno vrijeme, nosilo naziv Pozorište „Kralja Petra II“. Tim povodom uručio im je poklon – originalnu staru fotografiju, na kojoj su svi glumci sarajevskog pozorišta iz tog perioda.

Princeza Danica i princ Filip ističu, da su u proteklih nekoliko dana uvidjeli, te da su prijatno iznenađeni, da i dalje postoji jaka veza naroda Republike Srpske koji je sa posebnom strašću privržen srpskoj kraljevskoj porodici.

Porodica Karađorđević, u pratnji opštinskog rukovodstva, obišla je novo pozorište u izgradnji u Istočnom Sarajevu, Trg Republike Srbije i Gradski park „Gavrilo Princip“.

Filter 2019