Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

Принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић у посјети општини Источно Ново Сарајево

Извор: ФИЛТЕР

Принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић боравили су данас у посјети општини Источно Ново Сарајево.

Предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево Ведран Јованчић и замјеник начелника Александар Костовић дочекали су чланове породице Карађорђевић, принца Филипа и принцезу Даницу, те њиховог сина Стефана.

Јованчић и Костовић Карађорђевиће су упознали о историји и настанку општине Источно Ново Сарајево, њеном развоју и функционисању.

“Јованчић је на почетку посјете пожелио срдачну добродошлицу гостима, те истакао да је велика част и привилегија угостити српску краљевску породицу”, наводи се у саопштењу из Општине.

Костовић је, како се даље наводи, породицу Карађорђевић упознао са чињеницом која се прећуткује а то је да је Сарајевско позориште једно вријеме, носило назив Позориште „Краља Петра II“. Тим поводом уручио им је поклон – оригиналну стару фотографију, на којој су сви глумци сарајевског позоришта из тог периода.

Принцеза Даница и принц Филип истичу, да су у протеклих неколико дана увидјели, те да су пријатно изненађени, да и даље постоји јака веза народа Републике Српске који је са посебном страшћу привржен српској краљевској породици.

Породица Карађорђевић, у пратњи општинског руководства, обишла је ново позориште у изградњи у Источном Сарајеву, Трг Републике Србије и Градски парк „Гаврило Принцип“.

Filter 2019