Fri. May 27, 2022
ћирилица /латиница

Преко Романије забрањен саобраћај за шлепере

Извор: ФИЛТЕР

На магистралном путу Сарајево-Рогатица, дионица Љубогошта-Подроманија, преко Романије, због снијежних падавина, саобраћај се одвија отежано, док је за теретна возила са приколицом и шлепере саобраћај обустављен.

Из АМС РС саопштено је да је због снијежних падавина успорен саобраћај на путним правцима у вишим предјелима и преко планинских превоја.

“Издвајамо путне правце Мркоњић Града превој Млиништа, Шипово-Ново Село, С.Топлице-Чађавица, преко Мањаче, Кнежево-Турбе, Котор Варош-Кнежево и Котор Варош-Теслић, преко превоја превоја Борје, те на истоку, на путним правцима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Трново-Фоча, превој Рогој и Пале-Јахорина.Напомињемо да су дежурне екипе предузећа за путеве на терену и врше чишћење, али возачима ипак скрећеммо пажњу на максимално опрезну и спорију вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме”, наводе из АМС РС.

У нижим предјелима РС вози се по мокрим и клизавим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, учестали су и одрони земље и камења на коловоз.

Filter 2019