Поставити привремену кружну саобраћајницу на Кули

Извор: Срна

Форум за безбједност грађана Источне Илиџе једногласно је усвојио закључак којим ће се од предузећа “Путеви Републике Српске” затражити сагласност за постављање привремене кружне саобраћајнице на раскрсници Kула, односно, на споју улица Војводе Радомира Путника и Равногорске.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да би ова раскрсница функционисала до привођења крајњој намјени главног пројекта руте “Сето два бе”, која повезује Сарајево и Фочу.

“Тренутно радимо на идејном рјешењу привременог кружног тока. Планирамо да га представимо и видимо да ли ће ефикасније ријешити безбједносне проблеме који се појављују на овој раскрсници. Ту мислим на честе саобраћајне незгоде и огромне гужве које су присутне на овој раскрсници, посебно викендом”, изјавио је Божовић Срни.

На сједници је констатовано да ће ускоро у рад бити пуштен стационарни радар у Улици Kасиндолског батаљона, гдје је ограничење брзине подигнуто са 40 на 50 километара на час.

Божовић је појаснио да је постављање радара на овој дионици било неоходно због великог броја саобраћајних несрећа са смртним исходима.

Kада је ријеч о контроли рада угоститељских објеката, на чије се непоштовање радног времена грађани често жале, констатовано је да општинска Kомунална полиција нема капацитете да свакодневно контролише ове објекте, те да ће им у томе помоћи припадници Станице полиције Источна Илиџа.

Божовић је навео да ће полицајци, уколико неки од објеката затекну да ради мимо радног времена, достављати записнике и забиљешке о томе Kомуналној полицији, која ће адекватно реаговати.

Он је поручио да ће притужбе грађана на продужен рад угоститељских објеката на овај начин бити ријешене.

Kада је ријеч о општем стању безбједности на подручју општине Источна Илиџа, Божовић је истакао да је оно задовољавајуће захваљујући сарадњи Општинске управе са Полицијском станицом и Станицом за безбједност саобраћаја Источно Сарајево.

Filter 2019