Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Policija o potjeri od Han Dervente i pronalasku droge na ulazu u Sarajevo

Izvor: FILTER

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, 06. februara krenuli su u potjeru sa vozilom marke „Opel“,  koje se udaljilo prema Kantonu Sarajevo, a koje koje se se nije zaustavilo prilikom saobraćajne kontrole, u mjestu Han Derventa, opština Pale.

Kako objašnjavaju iz PU Istočno Sarajevo, tokom potjere iz vozila je na magistralni put M5 u pravcu Sarajeva izbačena crna pvc vreća, u kojoj je uviđajem utvrđeno da se nalazi pet paketa sa sadržajem suve uzeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, ukupne bruto mase 5.446,00 grama.

Putnički automobil su zaustavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova  Kantona Sarajevo, u mjestu Lapišnica , opština Stari Grada, Kanton Sarajevo i tada su uhapšene osobe inicijalala A.P., A.A. i A.H. svi iz Sarajeva.

Izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija  koje koriste navedena lica, kao i vozila „Opel“ u kojem je pronađeno vatreno oružje – dva pištolja marke „CZ“ i „Browning“ , kao i 14 komada metaka.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštna proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.                                                 

Filter 2019