Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Полиција о потјери од Хан Дервенте и проналаску дроге на улазу у Сарајево

Извор: ФИЛТЕР

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, 06. фебруара кренули су у потјеру са возилом марке „Opel“,  које се удаљило према Кантону Сарајево, а које које се се није зауставило приликом саобраћајне контроле, у мјесту Хан Дервента, општина Пале.

Како објашњавају из ПУ Источно Сарајево, током потјере из возила је на магистрални пут М5 у правцу Сарајева избачена црна пвц врећа, у којој је увиђајем утврђено да се налази пет пакета са садржајем суве узељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, укупне бруто масе 5.446,00 грама.

Путнички аутомобил су зауставили припадници Министарства унутрашњих послова  Кантона Сарајево, у мјесту Лапишница , општина Стари Града, Кантон Сарајево и тада су ухапшене особе иницијалала А.П., А.А. и А.Х. сви из Сарајева.

Извршени су претреси станова и других просторија  које користе наведена лица, као и возила „Opel“ у којем је пронађено ватрено оружје – два пиштоља марке „CZ“ и „Browning“ , као и 14 комада метака.

Након криминалистичке обраде ухапшени ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима „Неовлаштна производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.                                                 

Filter 2019