Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

Поледица и угажен снијег у вишим предјелима

Извор: ФИЛТЕР

Из АМС РС возачима скрећу пажеу на мјестимично заснијежен коловоз и поледицу у вишим предјелима и преко превоја.

“Издвајамо Сарајевско-романијску регију, подручје Вишеграда, те путне правце Власеница-Хан Пијесак (превој Хан Поглед)  Чемерно –Гацко и Гацко-Кобиља глава,према Билећи”, наводи се у најновијем извјештају о стању на путевима.

Поледица је због влажних коловоза и ниских температура могућа и у нижим предјелима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, поред одрона, скреће се пажњу и на повећану опасност од леденица. Возачима се савјетује опрезна вожња, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком. Напомињемо да су у току радови на санацији овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Filter 2019