Sat. May 28, 2022
ћирилица /латиница

Погинуо амбасадор Србије у Португалији Оливер Антић

Извор: ФИЛТЕР

Амбасадор Србије у Португалији Оливер Антић преминуо је у Лисабону од последица несрећног случаја, саопштило је Министарство спољних послова а преноси РТС.

“Памтићемо га као врсног професора, великог патриоту и правника оштрог ума и бритке речи”, наводи се у саопштењу Министарства.

Наглашавају да ће остати упамћени његова професионалност и посвећеност као амбасадора Србије, као и допринос унапређењу односа Србије и Португалије. 

“Министарство саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Антића”, додаје се у саопштењу.

Агенција Ројтерс наводи, позивајући се на локалну ватрогасну бригаду, да је амбасадор погинуо након што је пао с литице у граду Kашкаишу у близини Лисабона.

За сада није познат тачан узрок смрти иако португалски медији тврде да је извршио самоубиство скоком са литице.

Ипак, како “Новости” сазнају разматра се и то да се амбасадор оклизнуо када је хтио да се слика на литици (иначе, туристичкој дестинацији) те упао у воду.

Један португалски лист објавио је да је Антић био у колима с возачем, када је затражио да возач заустави аутомобил а потом скочио са свјетски познате туристичке атракције Бока де инферно.

Медији пишу да се све дешавало око 13.20 сати данас и додају да је одмах алармирана тамошња поморска полиција и ватрогасци, да је Антић још био жив када су га извукли. Хитно је започела и реаницмација али је Антић, нажалост, преминуо.

Filter 2019