Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Озваничена сарадња Филозофског факултета и БО Пале

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву једна је од институција чији је задатак његовање културе памћења јер има националне студијске програме. Како је истакнуто након потписивања Споразума о сарадњи са Борачком организацијом Пале, ово је корак напријед у успостављању и његовању културе памћења, првенствено на Одбрамбено-отаџбински рат.

“Већ је вријеме да се генерације које су рађане за вријеме рата у БиХ и касније, на један бољи и свеобухватнији начин упознају са Одбрамбено-отаџбинским ратом и стварањем Републике Српске”, рекао је Драга Мастиловић, декан Филозофског факултета.

С циљем очувања сјећања на тај период, планиране су заједничке активности у организацији манифестација, огруглих столова и изложби.

“И раније су студенти и професори Филозофског факултета давали несебичну подршку раду Борачке организације. Данас смо тај наш заједнички рад на очувању сјећања и културе памћења заокружили и документовали”, додала је Јасна Лазаревић Гавриловић, предсједник Предсједништва БО Пале.

Сарадња и заједничке активности су, поручили су потписници Споразума, посебно важни у овој години када се обиљежавају три деценије од стварања Републике Српске.

Filter 2019