Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

Обиљежен Међународни дан безбједног интернета

Извор: ФИЛТЕР

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, поводом 9. фебруара Међународног дана безбједног интернета, јуче и данас су на подручју Источне Илиџе одржали едукативна предавања за основце о теми „Механизми заштите на интернету“.

Циљ едукације је подизање свијести код дјеце о потенцијалним опасностима на интерету али и све о техничким могућностима заштите, саопштено је из ПУ Источно Сарајево.

“Пошто је све већи број младих на интернету потребно је да их кроз заједничке активности, посебно уз помоћ родитеља научимо како сигурно да користе интернет, препознају али и избјегну ризике и опасности у сајбер окружењу”, додаје се у саопштењу.

Посебна пажња посвећена је заштити на најпопуларнијим друштвеним мрежама као што су  „Facebook“, „ Instagram“, „Tik-Tok“, „Snapchat“, као и реалним примјерима које све посљедице могу настату усљед злоупотребе од стране других лица, као и коме да то пријаве.

На интерент страници Министарсва унутрашњих послова Републике Српске, могу се наћи све информације и превентивни савјети који се односе на заштиту од свих облика вискотехнлошког криминалитета.

Filter 2019