Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Na mjestu Autobuske vrtić, nova lokacija stanice još nepoznata

Autor: FILTER/M.K.

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su na današnjoj sjednici nekoliko odluka u vezi sa izmjenama regulacionih planova na području Vojkovića i Dobrinje 1. Najviše pažnje privukla je Odluka o pristupanju izradi regulacionog plana „Dječji vrtić“.

Na mjestu na kome se nalazi glavna Autobuska stanica biće Javna ustanova dječji vrtić, odlučeno je na sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Još uvijek se ne zna gdje će Autobuska stanica biti izmještena.

Odbornici su danas usvojili odluku kojom se počinje izrada regulacionog plana za ovaj dio Dobrinje.

„Naravno, u saradnji sa Gradom Istočno Sarajevo, pokrenućemo inicijativu da Autobusku stanicu sa Dobrinje 1 izmjestimo na neku adekvatniju lokaciju sa mnogo manjim kapacitetom. Velika površina koju zauzima stanica sada je neiskorištena“, rekao je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Odluka o izradi regulacionog plana dobila je jednoglasnu podršku. U opozicionom SNSD-u kažu da je osnivanje JU Dječji vrtić ranije bio njihov prijedlog u formi amandmana, koji pozicija nije prihvatila, ali da ih raduje što će vrtić biti izgrađen.

„Drago nam je ipak da je jedna od naših ideja uspjela ući u planove opštine kako bismo imali javnu ustanovu za boravak djece. Mislimo da je načelnik ipak prvo trebao popričati sa predstavnicima Grada i iznijeti nam informacije kako oni planiraju riješiti lokaciju Autobuske stanice. Podržavamo i nadamo se da se ovo neće odužiti“, izjavio je Miloš Golijanin iz SNSD-a.

Načelnik opštine pojašnjava da je odluka o izradi reglacionog plana prvi korak, te da će se na isti način raditi i sa zgradama Doma zdravlja i Opštine.

„Odbornici su na nekoj od ranijih sjednica pitali da li opština planira da definiše kroz svoje planske dokumente ove ustanove i javne objekte. Kroz provedbene dokumente koje trenutno usvajamo i Dom zdravlja i đečji vrtić i zgrada opštine će biti definisani i to će nam stvoriti preduslove da projektujemo, dobijemo lokacijske uslove i obezbjeđujemo sredstva za izgradnju ovih objekata“, naveo je Božović.

Regulacioni plan bi trebao biti završen u periodu od šest mjeseci. U međuvremenu, rukovodstvo Istočne Ilidže će sa gradskim rukovodstvm razgovarati o novoj lokaciji Autobuske stanice jer je ona u vlasništvu Grada, a gradska nadležost je i oblast ssobraćaja.

Filter 2019