Tue. May 24, 2022
ћирилица /латиница

На мјесту Аутобуске вртић, нова локација станице још непозната

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа усвојили су на данашњој сједници неколико одлука у вези са измјенама регулационих планова на подручју Војковића и Добриње 1. Највише пажње привукла је Одлука о приступању изради регулационог плана „Дјечји вртић“.

На мјесту на коме се налази главна Аутобуска станица биће Јавна установа дјечји вртић, одлучено је на сједници Скупштине општине Источна Илиџа.

Још увијек се не зна гдје ће Аутобуска станица бити измјештена.

Одборници су данас усвојили одлуку којом се почиње израда регулационог плана за овај дио Добриње.

„Наравно, у сарадњи са Градом Источно Сарајево, покренућемо иницијативу да Аутобуску станицу са Добриње 1 измјестимо на неку адекватнију локацију са много мањим капацитетом. Велика површина коју заузима станица сада је неискориштена“, рекао је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Одлука о изради регулационог плана добила је једногласну подршку. У опозиционом СНСД-у кажу да је оснивање ЈУ Дјечји вртић раније био њихов приједлог у форми амандмана, који позиција није прихватила, али да их радује што ће вртић бити изграђен.

„Драго нам је ипак да је једна од наших идеја успјела ући у планове општине како бисмо имали јавну установу за боравак дјеце. Мислимо да је начелник ипак прво требао попричати са представницима Града и изнијети нам информације како они планирају ријешити локацију Аутобуске станице. Подржавамо и надамо се да се ово неће одужити“, изјавио је Милош Голијанин из СНСД-а.

Начелник општине појашњава да је одлука о изради реглационог плана први корак, те да ће се на исти начин радити и са зградама Дома здравља и Општине.

„Одборници су на некој од ранијих сједница питали да ли општина планира да дефинише кроз своје планске документе ове установе и јавне објекте. Kроз проведбене документе које тренутно усвајамо и Дом здравља и ђечји вртић и зграда општине ће бити дефинисани и то ће нам створити предуслове да пројектујемо, добијемо локацијске услове и обезбјеђујемо средства за изградњу ових објеката“, навео је Божовић.

Регулациони план би требао бити завршен у периоду од шест мјесеци. У међувремену, руководство Источне Илиџе ће са градским руководствм разговарати о новој локацији Аутобуске станице јер је она у власништву Града, а градска надлежост је и област ссобраћаја.

Filter 2019