Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

Лавров: Плаћеници са Kосова, из Албаније и Босне стигли у Донбас

Извор: Танјуг

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да Москва има информације да су плаћени војници са Kосова, Албаније и из Босне послати у Донбас.

“Русија пажљиво провјерава информације које сугеришу да се регрутују плаћеници у региону Донбаса из самопроглашеног Kосова, Албаније и из Босне”, рекао је Лавров на конференцији за медије.

“Њемачки канцелар Олаф Шолц и сви други лидери НАТО кажу да је алијанса дефанзивна. Руски предсједник Владимир Путин је на конференцији за новинаре послије разговора са Шолцом подсјетио на бомбардовање 1999. године. Шолц је рекао да је НАТО интервенисао да би спријечили геноцид над косовским Албанцима, да је све урађено успјешно и да сада овај регион цвјета”, рекао је Лавров.

Kако је казао, регион је заправо далеко од процвата.

“Kосово и неки други дијелови западног Балкана постају легло криминала. Постоје терористи, дилери дроге. То је регрутовање плаћеника који учествују у сукобима који се постепено распирују”, рекао је Лавров.

Раније овог мјесеца обавјештајни подаци из Донбаса показали су присуство британских и пољских плаћеника који дјелују у линији фронта у источној Украјини.

Регион је гурнут у грађански рат у прољеће 2014. године, након државног удара у Kијеву, који су подржале САД и Европска унија.

Filter 2019