Код 321 особе у Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добију извршено је тестирање 840 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 321 особe.

Ради се о 134 мушкараца и 187 жена, од којих је 64 млађе, 150 средње и 107 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 85 особа је из Бањалуке, 51 из Требиња, 43 из Бијељине, 10 из Добоја, по девет из Градишке, Прњавора и Српца, по седам из Зворника, Фоче и Шипова, по шест из Братунца и Козарске Дубице, по пет из Билеће, Кнежева и Пала, по четири из Дервенте, Котор Вароша и Невесиња, по три из Источне Илиџе, Модриче, Мркоњић Града, Приједора, Сокоца, Сребренице и Шамца, по двије из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Челинца и по једна из Берковића, Вишеграда, Гацка, Лопара, Милића, Нoвог Града, Пелагићева, Петрова, Теслића и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је 20 смртних случајева. Ради се о 12 мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бањалуке, четири из Приједора, по двије из Дервенте, Добоја и Мркоњић Града и по једна из Бијељине, Градишке, Модриче, Невесиња и Новог Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 109.383 случajа вируса корона, а преминуло је укупно 6.085 особa код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано je укупно 407.068 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 659, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 272, а у осталим болницама 387. На респиратору је 49 особа, 24 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама.

Filter 2019