Wed. May 25, 2022
ћирилица /латиница

Код 130 особа у Српској утврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 470 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 130 особа.

Ради се о 65 мушкараца и 65 жена, од којих је 31 млађе, 53 средње и 46 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 41 особа је из Бањалуке, 14 из Бијељине, девет из Требиња, пет из Источног Новог Сарајева, по четири из Власенице, Добоја и Прњавора, по три из Билеће, Братунца, Градишке, Лакташа и Шипова, по двије из Брода, Вишеграда, Зворника, Кнежева, Котор Вароша, Лопара, Теслића, Челинца и Шековића и по једна из Костајнице, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Новог Горажда, Пала, Петрова, Приједора, Сокоца, Угљевика и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo је девет смртних случајева. Ради се о три мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих су по двије особе из Бањалуке и Приједора и по једна из Хан Пијеска, Лакташа, Модриче, Шамца и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 110.670 случajева вируса корона, а преминуло је укупно 6.199 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 411.518 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 400, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 169, а у осталим болницама 231. На респиратору је 36 особа, 21 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 15 у осталим болницама.

Filter 2019